Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat zijn de Algemene voorwaarden

De Algemene voorwaarden vind je hier

Wat is shortlease

Je zoekt een leaseauto voor een korte termijn? Shortlease stelt je in staat om op een flexibele en kostenbewuste wijze te voorzien in je (tijdelijke) mobiliteitsbehoefte.
Je mobiliteitskosten kan je na 1 maand per dag aanpassen aan de behoefte. In specifieke gevallen zelfs sneller.
Shortlease biedt nog meer voordelen. Zo kan je ook volledig off-balance beschikken over een auto. Compleet uitgerust en qua uitstraling passend bij hoe je zich als organisatie wilt profileren.
Shortlease is ideaal voor startende ondernemers maar ook voor organisaties die medewerkers op proeftijd of met kort(er)lopende contracten hebben werken. Ook organisaties met seizoenspieken kunnen prima bij ons terecht. Daarnaast bedienen wij veel organisaties die liever geen langer lopende leasecontracten aangaan.

Hoe lang kan ik de auto shortleasen

De shortleaseperiode is minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. Na een maand kan je de auto zonder problemen inleveren en hoe langer je leaset, hoe lager het maandtarief wordt. Heb je de auto langer nodig dan 24 maanden, dan kan het contract in sommige gevallen worden omgezet naar een leaseconstructie. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik ben ZZP'er. Kan ik ook kort leasen

ZZP'ers kunnen ook bij ons shortleasen.

Facturatie

Wat gebeurt er als ik een bekeuring heb gekregen

De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd, omdat wij eigenaar zijn van de auto. Deze wordt dan door ons doorberekend met een verhoging van € 9,50 administratiekosten.

Wat gebeurt er als jullie de factuur niet kunnen incasseren

De maandfactuur moet worden voldaan per automatische incasso. Deze incasso vindt plaats op de eerste van de maand. Let dus goed op dat er voldoende saldo op de rekening staat zodat de incasso altijd werkt. Hieronder lichten wij toe hoe het betaaltraject verder verloopt.

  1. Op de eerste van de maand incasseren wij de maandtermijn. Je ontvangt in de laatste week van de voorafgaande maand de factuur per mail.
  2. Wordt de factuur gestorneerd dan krijg je hier direct bericht van. Wij doen geen herincasso. Je dient deze zelf per ommegaande te betalen en ontvangt tevens een link met de mogelijkheid deze per IDEAL te voldoen. Je hebt 3 dagen de tijd deze te voldoen.
  3. Maak je echter geen gebruik van deze betaalmogelijkheid en er vindt dus geen betaling plaats dan behouden wij het recht om het contract te ontbinden en het voertuig terug te vorderen.
  4. Is het verschuldigde bedrag binnen 30 dagen na factuurdatum nog steeds niet voldaan en er is geen betalingsregeling afgesproken dan geven wij het dossier uit handen aan Incassobureau Credifixx in Leiden. Wij melden de debiteur ook automatisch aan bij ELENA, het waarschuwingssysteem van de BOVAG.

Hoe is de betaling geregeld

Er wordt vooraf gefactureerd en betaling gaat d.m.v. automatische incasso. De factuur krijg je per e-mail.

Financieel

Ik wil graag een zo laag mogelijke bijtelling

Het kabinet heeft de bijtelling privégebruik auto van de zaak met ingang van 2016 aangescherpt. Dit betekent dat de meeste auto's die in 2015 nog 14% bijtelling hadden, nu 22% bijtelling hebben. Wij hebben op dit moment nog een aantal auto's met 14% bijtelling beschikbaar. In het zoekfilter kan je hier op selecteren. De voordeligste oplossing is een volledig elektrische auto, omdat deze slechts 4% bijtelling hebben.

Moet ik een borg betalen

De borg bedraagt minimaal één maandtermijn van de shortlease.De hoogte is afhankelijk van de creditcheck en dient vooraf te worden voldaan. Maandfacturatie gaat d.m.v. automatische incasso.

Wat zijn de regels voor bijtelling als ik een auto van de zaak heb

Als je in een auto van de zaak ook privé rijdt, moet je werkgever een bedrag bij je salaris optellen. Dit geldt omdat je voordeel hebt van het privégebruik. Het bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de auto waarin je rijdt. Je werkgever berekent over deze bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen. Je nettoloon gaat hierdoor omlaag. Meer uitleg vindt je hier

Zijn de genoemde tarieven inclusief of exclusief btw

De shortleasetarieven zijn exclusief btw per maand. De tarieven voor Privé shortlease zijn inclusief btw per maand.

Zijn er nog bijkomende kosten

Bij Supershortlease krijg je de leaseauto all-in. Het is allemaal heel simpel. In de offerte staat een duidelijk tarief waarmee alles van te voren is geregeld en bepaald. Dus geen extra kosten en gedoe bij het in ontvangst nemen van de leaseauto. Geen verrassingen, alles is van te voren duidelijk. Het enige dat je zelf moet doen is brandstof tanken.

Levering

Waar kan ik de auto ophalen of inleveren

Je kan de shortleaseauto ophalen of inleveren bij één van onze vestigingen in Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn of Hoofddorp.

Kan de shortlease auto op locatie binnen Nederland afgeleverd en opgehaald worden

Wij kunnen de auto op het gewenste adres brengen of ophalen, de kosten hiervoor bedragen € 59,- excl. btw per rit. Voor de eindafrekening zijn de kilometerstanden van vertrek en terugkomst op de Huurmij-vestiging leidend.

Kan ik mijn shortlease auto ophalen en inleveren op Schiphol

Wil je snel en gemakkelijk instappen of parkeren bij aankomst of vertrek op Schiphol, dat kan! Het ophalen en inleveren van de auto kan 24 uur per dag via onze Schipholservice. Informeer naar de kosten en voorwaarden.

Hoe snel kan ik rijden

In de meeste gevallen kan dit al binnen een dag. Dit is afhankelijk van het aanleveren van de benodigde gegevens zoals uittreksel kvk, legitimatie, financiele gegevens, beschikbaarheid en borgbetaling.

Onderhoud

Wat moet ik doen als de (short)leaseauto onderhoud nodig heeft

Als de auto onderhoud nodig heeft neem je altijd contact op met de werkplaats van onze vestiging in Leiderdorp 088-9960100. In overleg wordt bepaald wat de beste mogelijkheid voor je is.

Wat moet ik doen bij pech of schade onderweg en bij diefstal of vermissing van de shortlease auto

Tijdens openingstijden bel je met 088 99 60 100 en buiten openingstijden 071 524 35 39. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. Voor een uitgebreide uitleg klik hier

Wagenpark

Hoe compleet zijn de auto's

Ons wagenpark is afgestemd op de zakelijke markt en zijn dus zeer compleet uitgerust. Alle auto's hebben in ieder geval airconditioning en vanaf het B-segment radio met bluetooth en USB-aansluiting. In de meeste auto's zit daarbij ook nog cruise control, navigatie en achteruitrijbeveiliging.

Zijn de auto's nieuw

Ons wagenpark wordt continu ververst met nieuwe auto's, dus de kans is aanwezig dat je een nieuwe auto krijgt. De personenauto's zijn in de meeste gevallen niet ouder dan 2 jaar.

Mogen er reclamestickers worden geplakt op de auto

Dat mag na overleg. De kosten die hieraan verbonden zijn volledig voor eigen rekening. Bij het inleveren moeten de auto's weer onbestickerd worden ingeleverd.

Verzekering

Hoe is de auto verzekerd en wat houdt het eigen risico in

De auto heeft een WA+volledig casco dekking (in eigen beheer) incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar er geldt wel een eigen risico per schadegeval als de shortlease auto met schade wordt teruggebracht die bij vertrek nog niet aanwezig was en die niet verhaalbaar is.

Mag ik met mijn rijbewijs-B een bestelbus of bakwagen besturen

Ja, elke auto die wij in ons wagenpark hebben mag je rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.

Hoe hoog is het eigen risico bij schade

De hoogte van het eigen risico bij een niet-verhaalbare schade staat op het contract, in de Algemene voorwaarden en bij de autospecificaties. Voor berijders jonger dan 24 jaar geldt een toeslag op het eigen risico van € 400,- per schadegeval.
Bij elke extra niet-verhaalbare schade binnen 12 maanden na de 1e schade wordt de hoogte van het eigen risico verdubbeld.
Bij een 3e niet-verhaalbare schade binnen 12 maanden na de 1e schade hebben wij het recht het contract per direct te ontbinden.
Eigen risico bij het vervangen van een voorruit, doordat er een barst of een niet-repareerbare ster in zit, bedraagt € 250,-.

Zijn eventuele passagiers meeverzekerd

Een persoonlijke ongevallen Inzittenden verzekering zit standaard bij elke shortleaseauto.


Mag ik met een shortlease auto naar het buitenland
U mag met onze auto's naar de volgende landen in Europa:

- België
- Denemarken
- Duitsland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Hongarije
- Ierland
- Italië
- Kroatië
- Luxemburg
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Polen
- Portugal
- Slovenië
- Slowakije
- Spanje
- Tsjechië
- Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland)
- Zweden
- Zwitserland
Als u twijfelt neem dan altijd eerst contact met ons op.


Image Text

Heb je een vraag die hier niet bij staat vul dan het contactformulier in


SupershortleaseHuurMij AutoverhuurRebellease
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then